• Kwaliteit
 • 25 jaar ervaring
 • Persoonlijk contact
 • Vakkundige verwerking
 • Service

Bourgondische dallen

warme sfeer en tijdloze exclusiviteit

Met Bourgondische dallen haalt u beslist een exclusieve, rijke en warme tijdloze sfeer in huis. Ideaal voor mensen die genieten van lang vervlogen tijden waarin we deze Franse kalksteensoort terugzagen in kerken, kloosters en kastelen. Een unieke en authentieke steensoort die vele mogelijkheden biedt. In dit artikel delen wij graag onze jarenlang zorgvuldig opgebouwde kennis met u. Bent u de volgende die straks geniet van de bijzonder stijlvolle uitstraling van uw Bourgondische dallen vloer?

Maak een afspraak
{"autoplay":"true","autoplay_speed":3000,"speed":300,"arrows":"true","dots":"true"}
Bourgondische dallen

Wat zijn Bourgondische dallen?

Bourgondische dallen is de verzamelnaam voor een Franse kalksteensoort die oorspronkelijk uit de wereldberoemde Bourgogne streek komt. Een steen met verschillende benamingen als pierre de burgundy of pierre de bourgogne of Franse witsteen, bij uitstek geschikt voor mensen met een natuursteen-hart. Sfeer, warmte en exclusiviteit zijn immers de pure kenmerken van deze tijdloze steen. Een prachtige authentieke steen die al eeuwen geleden werd toegepast in de vele kerken, kloosters en kastelen die Frankrijk rijk was.

Bourgondische dallen zijn een exclusievere natuursteensoort die te verkrijgen is in diverse kleurschakeringen en afwerkingen, die wij u in onze showroom allemaal aan u kunnen laten zien. Van verouderd met een landelijke doorleefde uitstraling tot strak met een moderne uitstraling. Daardoor een Bourgondische dallen vloer uitstekend in ieder type interieur en bij elke woonstijl en zal direct warmte en een luxe sfeer geven. Daarnaast is het meest opvallende kenmerk van de Bourgondische dallen vloeren dat deze door het gebruik en het reinigen in de loop der jaren mooier worden.

Bourgondische dallen? De voordelen!

 • Het is een authentieke steensoort met een rijke historie en eigen verhaal
 • Het is een natuursteen met een exclusieve, luxe en rijke uitstraling
 • De steen zal alleen maar mooier worden naarmate de jaren verstrijken
 • In vele afwerkingen, afmetingen, kleuren en toepassingen mogelijk
 • Uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding
 • Passend bij ieder type interieur en bij elke woonstijl
 • Een natuurproduct met een lange levensduur dus bijzonder duurzaam
 • Goed te onderhouden

Bourgondische dallen vloer: verschillende afwerkingen!

De Bourgondische dallen vloer kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Van strak licht verouderd tot rustiek zwaar verouderd. Kies bijvoorbeeld voor de afwerking RUSTIQUE als u een verouderd oppervlak met handmatig verouderde kanten wilt of voor VIEUX voor een zeer sterk verouderd oppervlak en handmatig sterk verouderde kanten. Voor een licht verouderd oppervlak heeft u de keuze uit de afwerking ANTIC welke licht verouderde kanten heeft of voor PATINÉ als u strak gezaagde kanten wilt.

Afmetingen Bourgondische dallen

Bourgondische dallen vloeren worden meestal in banen vrije lengtes verwerkt. De breedte van de banen varieert tussen de 40 en 60 centimeter. Uiteraard zijn andere maatvoeringen ook leverbaar. Wij adviseren u hier natuurlijk graag over.

Bourgondische dallen prijzen:

De Bourgondische dallen prijs is gelet op de lange levensduur, kwaliteit en duurzaamheid relatief voordelig. Een echte Bourgondische dallen vloer koopt u bij ons al vanaf € 95,- per m² inclusief btw. Gecharmeerd van de authentieke, rijke uitstraling van Bourgondische Franse dallen? Wij kunnen u ook een alternatief bieden vanaf € 79,- per m². Als u een afspraak maakt voor een persoonlijk bezoek aan onze ruime showroom, dan laten wij u graag alle mogelijkheden zien.

Bourgondische dallen onderhoud

Lang genieten van uw schitterende, authentieke Bourgondisch dallen vloer? Dan raden wij u aan deze grondig te reinigen en éénmalig goed te impregneren met HMK S234 vlekstop. Deze behandeling maakt de vloer zo goed mogelijk vuil- en waterafstotend. Als jarenlang gespecialiseerd bedrijf in het leveren en verwerken van natuursteen kunnen wij dit uiteraard professioneel voor u uit handen nemen. Vol passie en betrokkenheid gaan onze vakmensen voor u aan de slag voor een verbluffend en persoonlijk eindresultaat.

En weet u wat het bijkomende voordeel is? Uw Bourgondische dallen vloer zal in de jaren van het gebruik erna alleen maar mooier worden. Door het belopen en afwisselend reinigen komt de vloer namelijk volledig tot leven. De juiste kleurnuances zult u dan ook pas na enige tijd echt goed kunnen zien. Eenmaal gelegd en behandeld is het schoonmaken van Bourgondische dallen eenvoudig. Voor het wekelijkse onderhoud volstaat dweilen met lauw water aangevuld met HMK P324 edelzeep.
Bourgondische dallen te koop? Verschillende toepassingen!
Door de goede dichtheid van vele soorten is dit materiaal veelal geschikt voor alle binnen- en buitentoepassingen. Bourgondische dallen buiten kunnen dus net zo fraai staan als binnenshuis. Maar hoe laten we uw keuze nu harmonieus in uw interieur samenvloeien? Daarvoor bepalen wij samen met u de selectie en afwerking van uw Bourgondische dallen tegels, waardoor een unieke vloer ontstaat die exact bij u past!

Interesse in Bourgondische dallen? Daarom bij Stone Visions
Als u bent gevallen voor de authentieke en exclusief rijke uitstraling van de prachtige Bourgondische dallen, raden wij u aan u goed te laten adviseren en het leggen aan een specialist over te laten. Ook deze steensoort is namelijk een natuurproduct dat veel expertise en ervaring voor de verwerking ervan vereist. Bij Stone Visions putten we hiervoor op jarenlang verzamelde kennis en ervaring in het verwerken van uiteenlopende natuursteensoorten. Graag ontvangen wij u hoogstpersoonlijk in onze showroom om u te begeleiden naar een bijzonder resultaat voor eindeloos woonplezier. Als u een afspraak maakt, dan bereiden wij ons alvast voor op uw bezoek!