• 30 jaar ervaring
 • Vakkundige installatie
 • Persoonlijk contact
 • Uitstekende service
 • 400 m2 showroom

Belgisch hardsteen tegels kopen

Belgisch hardsteen tegels bij Stone Visions

Bent u op zoek naar Belgisch hardsteen voor in of rondom uw huis? Bij Stone Visions kunt u onder andere vloeren, aanrechtbladen, wasbakken en dorpels van Belgisch hardsteen kopen. Met dit bijzondere kalkgesteente geeft u uw pand een exclusieve look op een betaalbare wijze. Wilt u meer weten over de eigenschappen, voordelen en de prijs van Belgisch hardsteen? Breng een bezoekje aan onze ruime showroom. Dan ontdekt u direct welke tegels en producten u bij ons van Belgisch hardsteen kunt kopen!

stone-visions-overleg-met-marc

Wat is Belgisch hardsteen en wat is de prijs van Belgisch hardsteen?

Voordat u Belgisch hardsteen tegels gaat kopen, wilt u natuurlijk weten wat het is. Belgisch hardsteen is een kalkgesteente met een unieke blauwgrijze kleur. Deze steensoort staat ook wel bekend onder de namen blauwe steen, arduin, kolenkalksteen of petit granit. Dit natuursteen wordt gewonnen in twee grote gebieden in België. We hebben het dan over de Ardennen en het Henegouwen. Wat deze steensoort bijzonder maakt, is dat deze marmers voorzien zijn van zichtbare kalkskeletjes van diertjes die op de zeebodem hebben geleefd (crinoiden). Ook zitten er zeer fijne plantenresten verspreid over de Belgische hardsteen tegels. Dit tast de kwaliteit of de duurzaam van dit natuursteen niet aan, maar zorgt juist voor een unieke en exclusieve look. De plantenresten zijn daarnaast verantwoordelijk voor de kleur van de steen. Het is dus eigenlijk altijd maatwerk. De prijs van Belgisch hardsteen is dan ook altijd anders. Wat voor een product wilt u van Belgisch hardsteen kopen?

Vloeren - Belgisch Hardsteen (3) kopie

De voordelen van Belgisch hardsteen tegels kopen

Maar waarom zou u deze steensoort kopen? Wij wijzen u graag op enkele voordelen van Belgisch hardsteen. Zo is deze steensoort:

 • Passend bij verschillende interieurstijlen
 • Een natuurproduct, dus bijzonder duurzaam
 • Kwalitatief hoogstaand met een lange levensduur
 • In grote hoeveelheden van dezelfde kwaliteit te leveren
 • Blijvend, want hij wordt steeds mooier, hoe ouder hij wordt
 • Niet alleen bouwtechnisch sterk, maar ook als siersteen ideaal
 • Makkelijk te bewerken, dus zeer geschikt voor maatwerk toepassingen

Kortom, als u Belgisch hardsteen besluit te kopen, dan profiteert u van een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding. Bezoek onze winkel om te ontdekken welke prijs Belgisch hardsteen momenteel draagt.

Ken de kenmerken van Belgisch hardsteen

Schaft u straks Belgisch hardsteen tegels aan? Dan kan het zo zijn dat er kleine afschilferingen loskomen van het oppervlak. Wees gerust, dit is inherent aan de steen en heeft geen enkel schadelijk gevolg voor de duurzaamheid van uw tegels. Sterker nog, Belgisch hardsteen is juist veel harder en dichter dan vele andere varianten. Dit komt door de stabiele structuur van de natuursteen. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat deze steensoort zeer geschikt is voor legio toepassingen en maatwerk. Het is dan ook erg verstandig dat u Belgische hardsteen tegels wilt kopen. Wij kunnen deze tegels namelijk precies volgens uw wensen afwerken. Plaatst u uw tegels straks buiten? Dan zal de kleur ervan in de loop der tijd wat veranderen. Kiest u voor een donker gezoete uitvoering? Dan zullen de fossielen en aders nog duidelijker zichtbaar zijn. Laat ons u hierover adviseren en inspireren in onze showroom!

Laat ons uw Belgisch hardsteen tegels op maat afwerken

Belgisch hardsteen is op verschillende manieren af te werken. Groot voordeel hiervan voor u is dat u hierdoor uw tegels een persoonlijke tintje kunt geven. Kies bijvoorbeeld voor:

 • Gefrijnd (voor een heel levendig uiterlijk)
 • Gezandstraald (voor een decoratief resultaat)
 • Gebouchardeerd (voor een onrechtmatig patroon)
 • Blauw en/of donker gezoet (voor een matte uitstraling)
 • Grijs en/of blauw geschuurd (met zichtbare schuurslagen)

Bij Belgisch hardsteen pakken vooral de verouderde afwerkingen bijzonder mooi uit. Denk aan cottage, abdij, pastorij, stylo romano en enostyle. Wilt u weten wat dit precies inhoudt en hoe uw gewenste Belgisch hardsteen in prijs verandert door deze afwerkingen? Neem dan contact met ons op. Let wel, deze verouderde afwerkingen zijn alleen mogelijk bij Belgisch hardsteen tegels, niet bij maatwerk. Laat ons u meer vertellen over de maatwerk opties. Omdat Belgisch hardsteen in verschillende gangbare diktes en breedtes te verkrijgen is, is deze natuursteen uitermate geschikt voor het op maat maken van bouwproducten, zoals muurafdekkers, lambriseringen, dorpels, waterslagen en paalkoppen.

Laat uw Belgisch hardsteen tegels goed onderhouden

Een vloer van Belgisch hardsteen kopen is één ding. Om deze in optimale staat te behouden, is het namelijk essentieel dat u deze grondig laat reinigen en éénmalig laat impregneren met HMK S234. Uiteraard kunnen wij dit, als jarenlang gespecialiseerd bedrijf in natuursteen, vakkundig voor u verzorgen. Al onze toegewijde en gepassioneerde vakmensen weten perfect met natuursteen om te gaan. Wij staan dan ook garant voor een prachtig eindresultaat. Als uw Belgisch hardstenen vloer eenmaal door ons gelegd en behandeld is, is de verdere schoonmaak voor u kinderspel. Dweil uw vloer wekelijks met dweilzeep HMK P324, aangelengd met lauw water, en uw tegels van Belgisch hardsteen blijven in perfecte staat. Dat is alles!

hardsteen

Ontmoet uw specialist in Belgisch hardsteen

Wij laten u graag weten waarom Belgisch hardsteen kopen bij ons een verstandig besluit is. Dit soort natuursteen is namelijk zeer bijzonder. Elke vervaardiging is daardoor geen gewone klus, maar een kwestie van maatwerk. Ook zijn er specifieke lijmsoorten nodig voor de verwerking. Deze lijmen gaan namelijk eventuele verkleuring tegen. Wij gebruiken altijd de juiste producten. Een ander belangrijk punt is dat we het hebben over een natuurproduct. De groottes, diktes en sterktes van de stenen kunnen daarom nog wel eens van elkaar verschillen. Wij zorgen ervoor dat u straks beschikt over continue, kwalitatief hoogstaande Belgisch hardsteen tegels, voor een prijs die verrassend laag is. Immers, wij zijn niet voor niets al sinds 1989 de grootste natuursteen leverancier in de Duin- en Bollenstreek!

Kom uw Belgisch hardsteen tegels kopen bij onze showroom

Wilt u uw pand ook verrijken met tegels of producten van Belgisch hardsteen? Kom dan langs in onze natuursteen showroom. Heeft u vragen? Bel dan naar 0252-533777, 06-11701949 of stuur een mail naar info@stonevisions.nl. Wij begeleiden u desgewenst graag in uw zoektocht naar de Belgisch hardsteen tegels die aan al uw wensen voldoen!