• 30 jaar ervaring
  • Vakkundige installatie
  • Persoonlijk contact
  • Uitstekende service
  • 400 m2 showroom

Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen

Woonkamer, keuken of badkamer verbouwen? Op zoek naar een uniek aanrechtblad, bijzondere wastafel of chique vloer? Belgisch hardsteen heeft verrassende mogelijkheden én is betaalbaar.

Wat is Belgisch hardsteen?

Belgisch hardsteen, ook wel blauwe steen, arduin of petit granit genoemd, is net als andere marmers een kalkgesteente met een meer of minder uitgesproken blauwgrijze kleur. Opvallend zijn de zichtbare kalkskeletten van diertjes die op de zeebodem leefden (crinoiden). Belgisch hardsteen wordt in België gewonnen, in de Ardennen en in het Henegouwengebied.

Maatwerk in Belgisch hardsteen

Omdat Belgisch hardsteen in verschillende gangbare diktes en breedtes te verkrijgen is, is het bij uitstek geschikt voor op maat te maken bouwproducten zoals dorpels, waterslagen, lambriseringen, muurafdekkers en paalkoppen.

Belgisch Hardsteen vloer
Belgisch Hardsteen vloer
Vloeren - Belgisch Hardsteen

Belgisch hardsteen? De afwerkingen!

Wist je dat je Belgisch hardsteen op verschillende manieren kunt laten afwerken? Zo kun je de door jou gekozen kalksteensoort een geheel eigen en persoonlijk tintje meegeven. Kies bijvoorbeeld voor grijs en/of blauw geschuurd (met zichtbare schuurslagen), blauw en/of donker gezoet (met een fijne korrel bewerkt voor een matte uitstraling), gezandstraald, gebouchardeerd (met een slaghamer bewerkt voor kleine witte puntjes met een onrechtmatige patroon) en gefrijnd (met de steen met een hamer en beitel behakt voor een heel levendig uiterlijk).

Interesse in Belgisch hardsteen?

Heeft u interesse in de vloersoort Belgisch hardsteen en wilt u meer informatie ontvangen? Maak gerust een afspraak in onze showroom en wij helpen u graag verder. Om een afspraak te maken in kunt u ons bellen op 0252-533777 of door te mailen naar info@stonevisions.nl.