• Kwaliteit
  • 25 jaar ervaring
  • Persoonlijk contact
  • Vakkundige verwerking
  • Service

Marmeren keukenblad

Een exclusief marmeren keukenblad via Stone Visions

Bent u op zoek naar een bedrijf waar u een prachtig marmeren keukenblad kunt kopen? Wij van Stone Visions willen u graag helpen. Al meer dan 25 jaar zijn wij hét adres waar u terecht kunt voor prachtige natuurstenen vloeren en producten. Wij zijn uw totaalpartner en nemen de levering, verwerking en plaatsing van uw natuurstenen vloeren en producten op ons. Wilt u meer te weten komen over een marmer aanrechtblad? En de mogelijkheden op het gebied van een marmeren plaat? Lees dan snel verder. Natuurlijk kunt u ook direct contact met ons opnemen of bezoek onze ruime showroom in Hillegom.

Een keuken met allure

Heeft u een prachtige keuken met geavanceerde apparatuur? Kastjes met perfect passende handgrepen en een prachtige kraan? Dan wilt u het liefst uw keuken nog extra allure geven. Dat kan met een prachtige marmeren plaat of aanrechtblad. Wij bieden verschillende keukenbladen van marmer van een zeer hoogwaardige kwaliteit. Door marmer in uw keuken te brengen, oogt uw keuken nog chiquer en exclusiever. En wist u dat marmer weer populairder is dan ooit tevoren? U staat straks met veel plezier uw maaltijden te bereiden op uw schitterende marmeren aanrechtblad.

Belgisch hardsteen

Het materiaal marmer

Marmer is een echt natuurproduct dat bestaat uit gemetamorfoseerd kalkzandsteen. Marmer ontstaat in de aardkorst onder een combinatie van hoge druk en een hoge temperatuur. Marmer heeft een heel kenmerkend aderpatroon. Door dit aderpatroon is iedere steen uniek. Deze bijzondere aderpatronen komen door de onzuiverheden die in het gesteente aanwezig zijn. Het gesteente heeft een prachtige, bijna transparante lichtinval en vastheid.

De verschillende kleuren van de natuursteen

Van marmer zijn heel veel verschillende soorten te vinden. Deze soorten worden op verschillende plaatsen over de hele wereld gewonnen. In Europa wordt vooral veel marmer uit de steengroeven in Italië gehaald. In alle plaatsen waar marmer wordt gewonnen, heeft het marmer een klassieke kleurstelling. Ook heeft het marmer op iedere plek specifieke producteigenschappen. Marmer kleuren zijn te vinden in onder andere bruin, roze, rood, groen, beige, zwart, lichtgrijs en wit. Bij ons vindt u exclusieve marmersoorten zoals Bronze Armani, Ceppo di Gres, Tempory Brown, Zebrino White, Bianco Lasa, Noir Saint Laurent, Nero Portoro, Pietra Grey en Mistic Brown. Naast de exclusieve marmersoorten hebben wij ook klassieke marmers zoals de Italiaanse soorten Arabescato, Bianco Carrara, Calacatta en Statuario Venato. In welke kleur wenst u uw marmeren aanrechtblad? Laat het aan ons weten en wij kijken wat de mogelijkheden zijn.

De afwerking van het marmer

Een marmeren plaat of keukenblad kan op twee verschillende manieren worden afgewerkt. U kunt het marmer laten polijsten of zoeten. Wanneer het marmer wordt gepolijst, betekent dit dat de bovenlaag meerdere malen wordt opgeschuurd. Het marmer wordt op die manier hoogglans. Het geeft de natuursteen een warme uitstraling en het zorgt voor een glad en hygiënisch resultaat. Wanneer het marmer wordt gezoet, betekent dit dat het oppervlakte licht wordt afgeschuurd. Hierdoor ontstaat er een meer natuurlijke uitstraling. Het gezoete marmer is echter wel meer gevoelig voor vlekken. Het gezoete effect wordt ook wel zijdeglans genoemd. Bij ons kunt u ook kiezen uit een leather finish- en anticato-oppervlak. Dit zijn mat glanzende oppervlakken met een andere uitstraling. Bekijk in onze showroom voorbeelden van deze verschillende afwerkingen.

Eigenschappen van marmer

Marmer is een heel sterk gesteente dat uw leven lang meegaat. Het is dan ook zeer slijtvast. Ideaal voor een keuken die veel wordt gebruikt. Het oppervlakte van marmer is wel licht poreus. Vocht zou dus kunnen doordringen in het marmer. Wanneer u voor een marmeren aanrechtblad kiest, zal het marmer gepolijst en geïmpregneerd zijn. Door het polijsten wordt het oppervlakte dichter en door het impregneren krijgt de marmeren plaat waterafstotende eigenschappen. Hierdoor zal het blad ook minder gevoelig zijn voor vlekken. Verder is marmer zeer krasvast en daarom zeer geschikt als aanrechtblad.

Onderhoud van een marmeren plaat

Ondanks dat uw marmeren aanrechtblad geïmpregneerd of gepolijst is, moet u nog steeds uitkijken voor zuren. Omdat het een kalkhoudend gesteente is, is marmer gevoelig voor zuren zoals ontstoppingsmiddelen, bleekmiddelen of ontkalkingsmiddelen. Het is vooraf belangrijk om te weten wat het verwachtingspatroon is qua onderhoud en gebruik. U moet een marmeren keukenblad bijvoorbeeld goed schoonhouden en droog houden. Wij hebben zeer veel kennis en expertise op het gebied van marmer en kunnen u daarom op de juiste manier helpen bij het maken van een keuze. Tevens voorzien wij u van advies voor de verzorging van uw aanrechtblad. Kom naar onze showroom en wij voorzien u van advies op maat en informeren u over de mogelijkheden.

De montage van een aanrechtblad

Wilt u een marmer aanrechtblad bij ons kopen? Dan is het verstandig om de montage over te laten aan onze vakmensen. Marmeren aanrechtbladen zijn namelijk heel erg zwaar en lastig te monteren. Tijdens de montage bestaat er een risico van beschadiging of scheurvorming als het monteren niet goed gebeurt. Tevens neemt het stellen van een marmeren werkblad veel tijd in beslag. Gelukkig helpen wij u graag, zodat u straks kunt genieten van een exclusief werkblad in uw keuken.

De voordelen die Stone Visions biedt

Kiest u voor de prachtige producten van Stone Visions? Dan geniet u van verschillende voordelen. Wij zetten onze voordelen graag voor u op een rij:

  • Ruime vakkennis
  • Jarenlange expertise
  • Persoonlijke klantfocus
  • Ontzorgende en persoonlijke service
  • Wereldwijde contacten met leveranciers

Wij van Stone Visions helpen u graag aan uw ideale marmeren aanrechtblad. Al meer dan 25 jaar helpen wij onze klanten met het verwezenlijken van hun droom vloer, keuken of badkamer. De eigenaar van Stone Visions, Marc Zuiderduin, is al sinds 1989 actief in de natuursteenbranche. Hij wilt u graag laten genieten van de natuursteenbeleving.

Producten voor bedrijven en particulieren

Wie kunnen bij ons terecht voor de bijzondere natuurstenen producten? Wij bieden onze producten en diensten zowel aan architecten, aannemers en andere bouwgerelateerde bedrijven als particulieren. Wij willen graag iedereen laten genieten van exclusieve natuurstenen producten zoals aanrechtbladen, waskommen, wastafels en vensterbanken. In onze grote showroom kunt u inspiratie opdoen en om advies vragen bij onze specialisten.

Bel of mail ons voor meer informatie

Wilt u uw keuken verrijken met een prachtig marmeren aanrechtblad? Of heeft u behoefte aan meer informatie over de verschillende marmersoorten? Wij nodigen u van harte uit in de grootste showroom in de Duin- en Bollenstreek. U kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen via 0252-533777, 06-11701949 of ons e-mailadres info@stonevisions.nl. Wij hopen u dan zo snel mogelijk te helpen aan een unieke marmeren plaat!