• 30 jaar ervaring
  • Vakkundige installatie
  • Persoonlijk contact
  • Uitstekende service
  • 400 m2 showroom

5 tips voor het goed onderhouden van marmer

Terug naar overzicht
KLASSIEKE MARMERS

Marmer onderhouden – 5 tips

Een marmeren keukenblad, vloer of tegel is een investering waar u natuurlijk zo lang mogelijk plezier van wilt hebben. Net als bij andere soorten natuursteen, is het aan te raden om marmer met beleid en regelmaat schoon te maken. Welk schoonmaakmiddel moet ugebruiken en wat zijn de do’s en don’ts? Met de tips in dit artikel van Stone Visions zorgt u ervoor dat uw marmer mooi en schoon blijft.

Tip 1: meteen schoonvegen

De belangrijkste regel bij natuursteen, en dus ook marmer, is: veeg gemorste vloeistoffen altijd direct op. Vooral erg zure producten zijn funest voor marmer. Beetje wijn of sinaasappelsap geknoeid? Direct opvegen met een zachte doek! Zelfs voor water is dit aan te raden. Marmer absorbeert de vloeistoffen namelijk en voordat u het doorheeft, heeft u een verkleuring in uw prachtige, marmeren keukenblad, vloer of salontafel.

Tip 2: groene zeep

Marmer en schoonmaakmiddelen zijn over het algemeen geen goede combinatie. Wilt u toch wat schoonmaakmiddel toepassen? Ga dan voor producten met weinig of geen zuren. Citroen of schoonmaakazijn zijn bijvoorbeeld af te raden. Het is wel mogelijk om marmer schoon te maken met wat groene zeep of een speciale marmerreiniger.

Tip 3: spoelen met water

Omdat marmer en schoonmaakmiddelen dus niet goed door een deur gaan, is het aan te raden om marmer altijd even na te spoelen met water. Zo blijven er geen zeepresten achter.

Tip 4: nadrogen

Droog uw marmeren oppervlak na het reinigen even na met een droge doek of zeem. Op die manier voorkomt u dat de druppels water erin trekken en voor altijd zichtbaar blijven.

Tip 5: bescherm het marmer goed

Voor marmer is het erg raadzaam om voor impregneren te kiezen. U kunt dit zelf doen of u kunt dit aan een specialist van Stone Visions overlaten. Vooral als het goed om een marmeren vloer is het aan te raden deze te laten impregneren door een professional. Het impregneermiddel wordt aangebracht op het afgewerkte oppervlak en dringt diep door in de bovenlaag.

Meer informatie?

Wilt u meer tips over hoe u het beste voor uw marmer oppervlak zorgt? Of professionele hulp inschakelen voor het verzorgen en/of schoonmaken van uw marmer? Neem dan gerust contact op met de experts van Stone Visions. Bel naar 0252-533777 of stuur een e-mail naar info@stonevisions.nl. Wij helpen u graag met het schoonmaken en verzorgen van uw marmer oppervlaktes. Zo houdt u uw woning mooi en stijvol.