• 30 jaar ervaring
  • Vakkundige installatie
  • Persoonlijk contact
  • Uitstekende service
  • 400 m2 showroom

5 tips bij het kopen van Belgisch hardsteen

Terug naar overzicht
Vloeren - Belgisch Hardsteen

Belgisch hardsteen, ook bekend als blauwe steen, is een prachtig en duurzaam materiaal dat vaak wordt gebruikt voor vloeren, aanrechtbladen en andere toepassingen in huis. Belgisch hardsteen heeft verrassende mogelijkheden én is zeer goed betaalbaar. Als u overweegt om Belgisch hardsteen te kopen voor uw huis, zijn hier vijf belangrijke tips van Stone Visions om in gedachten te houden, zodat u de beste keuze maakt.

1. Onderzoek de verschillende soorten Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen is verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen, diktes en breedtes. Voordat u een aankoop doet, is het belangrijk om u te verdiepen in de verschillende soorten Belgisch hardsteen die beschikbaar zijn, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen die past bij de stijl van uw woning.

2. Controleer de kwaliteit van de steen

Bij het kopen van Belgisch hardsteen is het essentieel om de kwaliteit van de steen te controleren. Let op eventuele scheuren, breuken, kleurvariaties of andere onvolkomenheden die de kwaliteit van het materiaal kunnen beïnvloeden. Kies altijd voor hoogwaardige Belgisch hardsteen van een betrouwbare leverancier om ervoor te zorgen dat u een duurzaam en mooi product ontvangt.

3. Past de steen bij uw toepassing?

Of u nu op zoek bent naar Belgisch hardsteen voor uw vloer of uw aanrechtblad, zorg ervoor dat u kiest voor Belgisch hardsteen dat geschikt is voor die specifieke toepassing. Sommige varianten van Belgisch hardsteen zijn bijvoorbeeld beter geschikt voor gebruik binnenshuis, terwijl andere varianten weer geschikter zijn voor buiten. Informeer hier gerust naar.

4. Let op de onderhoudsvereisten

Belgisch hardsteen is een natuurlijk materiaal dat regelmatig onderhoud vereist om zijn schoonheid en duurzaamheid te behouden. Vraag daarom altijd naar de specifieke onderhoudsvereisten van het Belgisch Hardsteen dat u wilt kopen. Sommige soorten kunnen bijvoorbeeld regelmatig moeten worden afgedicht om vlekken en beschadigingen te voorkomen, terwijl andere minder onderhoudsintensief zijn.

5. Raadpleeg een professional

Als u twijfelt over welk type Belgisch hardsteen het meest geschikt is voor uw huis of als u vragen heeft over de installatie of het onderhoud ervan, aarzel dan niet om een professional te raadplegen. De professionals van Stone Visions kunnen u alles vertellen over Belgisch hardsteen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over Belgisch hardsteen? Maak een afspraak om langs te komen in onze showroom. Dan helpen we u graag. Bel naar 0252-533777 of stuur een e-mail naar info@stonevisions.nl.