• 30 jaar ervaring
  • Vakkundige installatie
  • Persoonlijk contact
  • Uitstekende service
  • 400 m2 showroom

5 Tips voor het Onderhouden en Schoonmaken van Natuursteen

Terug naar overzicht

5 tips om uw natuursteen mooi te houden!

Natuursteen is een duurzaam, tijdloos en exclusief materiaal dat vele interieurs naar een hoger niveau tilt. Het materiaal wordt gevormd door de natuur en is daardoor volledig uniek. Daarbij ‘leeft’ natuursteen, waardoor het door de jaren heen alleen maar mooier wordt. Mits u het natuursteen op de juiste manier onderhoudt en schoonmaakt natuurlijk. Daarom geven wij van Stone Visions u graag een aantal handige tips voor het onderhouden en schoonmaken van natuursteen. Met deze 5 tips zorgt u ervoor dat uw natuursteen zijn prachtige schoonheid behoudt!

1. Verwijder stof, zand en vuil

Stof, zand en vuil kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak van uw natuursteen. Gebruik daarom regelmatig een zachte bezem of een stofwisser om deze deeltjes te verwijderen. Dit voorkomt dat ze worden ingewreven in het natuursteen en schade veroorzaken tijdens het reinigen.

2. Gebruik enkel milde reinigingsmiddelen!

Gebruik voor het schoonmaken van natuursteen altijd een mild, pH-neutraal reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor het reinigen van natuursteen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die zuren of schuurmiddelen bevatten, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen. Meng het reinigingsmiddel met water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Wees zacht bij het schoonmaken

Bij het schoonmaken van natuursteen, of het nu vloeren, aanrechtbladen of tegels zijn, is zachtjes poetsen de sleutel tot succes. Gebruik een zachte doek, een mop of een zachte borstel om schoon te maken. Vermijd het gebruik van ruwe schuursponzen of schurende materialen, omdat deze krassen kunnen veroorzaken.

4. Verwijder vlekken direct

Is er gemorst? Ruim dit dan direct op om vlekken te voorkomen. Dep de vloeistof voorzichtig met een schone doek in plaats van te wrijven om te voorkomen dat de vlek zich verspreidt.

5. Impregneren

Natuursteen is van nature poreus, waardoor het gevoelig is voor vlekken. Daarom raden we u aan om uw natuursteen te laten impregneren. Er wordt dan een beschermlaag aangebracht, waardoor vloeistoffen niet meer kunnen binnendringen en uw natuursteen aanzienlijk langer meegaat!

Voor natuursteen naar Stone Visions

Of u nu op zoek bent naar een natuurstenen vloer of een natuurstenen aanrechtblad, wij hebben de mooiste natuursteen producten voor u. Kom gerust eens op afspraak langs in onze showroom om onze collectie te bekijken. U kunt bij vragen of voor meer informatie ook contact met ons opnemen door te bellen naar 0252-533777 of een mail sturen naar info@stonevisions.nl.