• 30 jaar ervaring
  • Vakkundige installatie
  • Persoonlijk contact
  • Uitstekende service
  • 400 m2 showroom

5 tips voor het onderhouden en schoonmaken van composiet

Terug naar overzicht

Schoonmaken en onderhouden van composiet – 5 tips

Composiet is een prachtig materiaal dat een verrijking is voor elk interieur. Vooral voor keukenbladen is dit materiaal erg populair. Om composiet mooi en goed te houden, is het goed onderhouden en schoonmaken ervan erg belangrijk. Dit dient echter wel op de juiste manier te gebeuren om onbedoelde schade te voorkomen. Daarom krijgt u van Stone Visions in dit blog 5 tips voor het onderhouden en schoonmaken van composiet.

1. Dagelijks onderhoud bij vuil

Composiet is een materiaal dat goed gedijt bij degelijk dagelijks onderhoud. Zorg er dus voor dat u uw composiet oppervlak dagelijks afborstelt met een zachte borstel. Zo veegt u vuil eraf zonder voor krassen te zorgen. Heeft u koffie of andere dranken gemorst? Veeg deze dan meteen af met een vochtige, zachte doek. Zo voorkomt u vlekken en houdt u uw composiet blad mooi en schoon.

2. Periodieke reiniging

Zoals met alles in huis, van vloeren tot ramen, is periodieke reiniging essentieel om composiet mooi en schoon te houden. Voor deze periodieke reiniging gebruikt u het beste een mengsel van warm water en milde zeep of een speciale composietreiniger.
Gebruik een zachte doek, spons of zachte borstel om het oppervlak schoon te maken en spoel grondig met schoon en lauw water om alle zeepresten te verwijderen.

3. Vermijd schurende middelen

Composiet is een prachtig materiaal. Om dit materiaal ook echt mooi te houden, is het belangrijk om schurende schoonmaakmiddelen te vermijden. Denk hierbij aan schuurpoeders, middellen met een hoge pH-waarde en het gebruik van staalwol. Deze middelen en materialen kunnen namelijk bijzonder snel krassen veroorzaken in de polijstlaag.

4. Pas op voor de zon

Om de kleur van uw composiet mooi te houden, is het belangrijk om rekening te houden met zonlicht. Vooral als uw composiet veel daarmee in contact komt. Gebruik hiervoor eventueel een uv-beschermer om de kleur en de glans van uw composiet mooi te houden. Zo zorgt u ervoor dat de oorspronkelijke kleur intact blijft. Om de kleur goed te houden is tot slot ook het gebruik van bleekmiddel sterk af te raden.

5. Onderhoudscontroles

Controleer uw composiet regelmatig op beschadigingen, scheuren of loslatende delen. Kleine problemen kunnen meestal gemakkelijk worden verholpen voordat ze groter worden. Als u merkt dat er hardnekkige vlekken zijn die niet verdwijnen met de gebruikelijke reinigingsmethoden, raadpleeg dan een professional voor hulp.

Alles over composiet

Meer weten over composiet? Geïnteresseerd in composiet voor uw interieur? Kom gerust eens op afspraak langs in onze showroom voor extra informatie of om onze collectie te bekijken. U kunt bij vragen of voor meer informatie ook contact met ons opnemen door te bellen naar 0252-533777 of een mail te sturen naar info@stonevisions.nl.