• 30 jaar ervaring
  • Vakkundige installatie
  • Persoonlijk contact
  • Uitstekende service
  • 400 m2 showroom

Hoe moet je een marmeren vloer reinigen?

Terug naar overzicht
Vloeren - klassieke marmers (4)

Marmeren vloer reinigen

Als er iets prachtig is om in huis te hebben, dan is het wel een marmeren vloer. Marmer is altijd iets wat luxe, stijl en elegantie uitdraagt. Een marmeren vloer is dan ook altijd een mooie toevoeging aan elk interieur. Door veelvuldig gebruik en door morsen, kunnen er na verloop van tijd helaas wel vlekken ontstaan in een marmeren vloer. In dat geval is het essentieel om uw marmeren vloer snel te reinigen. Maar hoe gaat dat? Hoe moet je een marmeren vloer reinigen? Stone Visions vertelt er in dit artikel alles over.

Doe dit vooral niet!

Marmer is natuursteen en natuursteen is relatief kwetsbaar. In marmer zit namelijk veel kalk en kalk is gevoelig voor zure middelen. Kalk kan zelfs oplossen in die zure middelen. Hierdoor ontstaan snel vlekken in een marmeren vloer door bijvoorbeeld sinaasappelsap, fruit, azijn of schoonmaakmiddelen met veel zuurhoudende bestanddelen. Als u uw marmeren vloer wilt reinigen of wilt onderhouden, gebruik dan vooral geen:

  • bijtende middelen
  • gebruik geen zure schoonmaakmiddelen
  • Gebruik geen schuursponsjes

Zo reinigt u wel de marmeren vloer

U weet nu dus wat u vooral niet moet doen om uw marmeren vloer te reinigen. Maar hoe gaat dit dan wél in zijn werk? Doffe vlekken in marmer kunnen over het algemeen op 2 verschillende manieren verwijderd worden.

1. Marmer reinigen met de hand

U reinigt uw marmeren vloer met de hand door een neutrale reiniger te gebruiken. Het liefst eentje die speciaal voor natuursteen ontwikkeld is. Door het licht schurende effect zullen de doffe vlekken minder zichtbaar worden en voor 80% á 90% afnemen. Gebruik hiervoor altijd een zachte doek met lauw water.

2. Marmer reinigen met een machine

Een tweede optie is om marmer te reinigen met een machine. Dit is vooral aan te raden als het gebruik van de eerder genoemde middelen niet toereikend zijn. Op dit punt kunt u denken aan het schuren of slijpen van marmer om het juiste resultaat te behalen. De marmeren vloer wordt dan licht geschuurd met speciale schuur- en polijstschijven en hierna weer opgebouwd tot een gepolijst niveau. Uw marmeren vloer ziet er dan weer als nieuw uit.

Alles over marmeren vloeren

Wilt u meer weten over marmeren vloeren? Heeft u een marmeren vloer die gereinigd moet worden met een machine? Neem dan gerust contact op met Stone Visions. Wij staan klaar voor alles op het gebied van natuursteen. U bereikt ons telefonisch door te bellen naar 0252-533777 of door een mail te sturen naar info@stonevisions.nl.