• 30 jaar ervaring
  • Vakkundige installatie
  • Persoonlijk contact
  • Uitstekende service
  • 400 m2 showroom

Een crema marfil vloer onderhouden: 5 tips

Terug naar overzicht
CREMA MARFIL

Zo houdt u de crema marfil vloer mooi

Heeft u een Crema Marfil vloer in huis? Dan wilt u deze natuurlijk wel zo lang mogelijk mooi houden! Crema marfil is een bijzondere marmersoort uit Spanje. Daarom is het belangrijk om deze op de juiste manier te behandelen. Stone Visions geeft u in dit blog vijf tips voor het schoonmaken en onderhouden van een Crema Marfil vloer.

Laat de vloer direct impregneren

Een Crema Marfil vloer is een marmervloer. Marmer is gevoelig voor invloeden van buitenaf. Daarom is het goed om een extra beschermlaag aan te brengen op de vloer. Laat hiervoor de Crema Marfil vloer impregneren. Door de vloer te impregneren is deze beter bestand tegen vuil, vlekken en water. Wij raden aan om het impregneren altijd over te laten aan een specialist. Zo weet u zeker dat de Crema Marfil vloer goed beschermd is.

Vermijd producten met hoge zuurgraad

Crema Marfil is een kalksteen, net als alle andere soorten marmer. Hierdoor kan de vloer niet tegen zuren. Schoonmaakproducten met een hoge zuurgraad zullen de vloer aantasten en dit wilt u natuurlijk niet. Vermijd daarom het gebruik van schoonmaakazijn, allesreiniger en andere zuurhoudende middelen.

Stof verwijderen met een zachte bezem

Een Crema Marfil vloer is het mooiste wanneer deze er strak en glanzend uitziet. Pas daarom op voor krassen op de vloer. Het is belangrijk om zand en ander vuil op te vegen, maar gebruik hiervoor het liefst een zachte bezem. De stofzuiger kan namelijk ook zorgen voor krassen op het marmer en dat zou zonde zijn natuurlijk.

Vlekken? Direct schoonmaken!

Heeft u de Crema Marfil vloer laten impregneren? Dan is het marmer gelukkig al beter bestand tegen vlekken. Toch blijft het belangrijk om vlekken zo snel mogelijk te verwijderen. Valt er een glas drinken om of wordt er op regenachtige dagen veel modder naar binnen gelopen? Wacht dan niet te lang met het schoonmaken van de vlek. Zo voorkomt u dat de vlek in de vloer trekt.

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Omdat Crema Marfil een natuursteen vloer is, is het beter om het gebruik van schoonmaakmiddelen zo veel mogelijk te vermijden. Vaak is het al voldoende om de vloer af te nemen met een licht vochtige dweil. Een sopje is dus niet nodig! Wilt u toch liever de vloer afnemen met schoonmaakmiddel? Gebruik dan natuurlijke producten, die geschikt zijn voor gebruik op de Crema Marfil vloer.

Wilt u zelf een mooie crema marfil vloer laten leggen? Bekijk de mogelijkheden in de showroom van Stone Visions! Hier geven we u ook met alle plezier advies over het juiste onderhoud van de natuursteen vloer.