• 30 jaar ervaring
  • Vakkundige installatie
  • Persoonlijk contact
  • Uitstekende service
  • 400 m2 showroom

Welke soorten natuursteen zijn er?

Terug naar overzicht

Natuursteen in huis

Natuursteen staat zeer mooi in de woonkamer, in de keuken of op de badkamer. Het materiaal geeft een warme en stoere sfeer aan iedere ruimte. En de ene soort natuursteen kan weer enorm verschillen van een andere. Stone Visions heeft in dit blog een lijst opgesteld met de meest voorkomende natuurstenen. Lees dit blog snel verder om te zien welke type natuursteen bij u past!

Diverse natuursteensoorten

Het is een wonderbaarlijk proces hoe natuursteen ontstaat. Elk type natuursteen ontstaat weer op een andere manier. Dit geeft natuursteen zijn specifieke uitstraling en opvallende eigenschappen. In dit blog behandeld Stone Visions graniet, marmer, belgisch hardsteen, leisteen en kwartsiet.

Natuursteen: graniet

Graniet is een sterk materiaal. Het is slijtvast, zuurbestendig en hard. Dankzij zijn slijtvaste eigenschappen is het een ideaal materiaal geschikt voor verschillende toepassingen. U heeft de keuze uit diverse kleuren. Omdat het een natuurproduct is komt verschil in kleur en stroming veel voor. Graniet kan kleine matte plekjes, putjes of kleine scheurtjes vertonen. Ook is het gevoelig voor vocht. Bij de verwerking van graniet wordt dan ook extra aandacht besteed aan het voorkomen van permanente vochtplekken.

Natuursteen: marmer

Marmer is een veelgebruikt bouwmateriaal. Dit komt door zijn mooie uitstraling. Marmer is bekend vanwege zijn prachtige, bijna transparante lichtinval. Maar ook door zijn vastheid, mooie kleurschakeringen en aders. Marmer is uniek en elke tegel is anders.

Natuursteen: belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen is in vergelijking met marmer minder duur. Dit type natuursteen wordt zowel voor binnen als voor buiten gebruikt. Belgisch hardsteen is slijtvast en heeft een hoge hardheid. Dit natuursteen bevat kleine fossielen die goed te zien zijn. Belgisch hardsteen is niet bestendig tegen zuren.

Natuursteen: leisteen

Leisteen is een sedimentgesteente. Dit houdt in dat de steen vrij ruw is. Leisteen is makkelijk te splijten en heeft vervolgens geen nabewerking nodig. Dit geeft leisteen zijn natuurlijke en stroeve effect. Leisteen is daarnaast ook goed te bewerken en makkelijk te onderhouden. Dit gesteente komt in verschillende kleuren voor, waarvan zwart de bekendste is. Verder is leistein te vinden in de kleuren donkergroen, donkerbruin en donkergrijs.

Natuursteen: kwartsiet

Kwartsiet is een variant van zandsteen, wat ook een sedimentgesteente is. Kwartsiet is slijtvast, kleurvast en zuurbestendig. Dankzij de zogenaamde glimmers is kwartsiet een blitse natuursteen. Deze steen lijkt qua uiterlijk veel op marmer, maar dan met de voordelen van graniet.

Meer weten over natuurstenen?

Zoals u kunt lezen bestaan er diverse soorten natuursteen die allemaal een eigen karakter en uitstraling hebben. Ga goed bij uzelf na wat er goed bij het interieur van uw huis past. En wilt u daarnaast dat het natuursteen makkelijk te onderhouden is of vindt u het niet erg als u hier wat meer tijd aan moet besteden? Stone Visions is dé kenner in natuursteen! Kom langs onze natuursteen showroom en laat u inspireren. Stone Visions geeft u graag advies.