• 30 jaar ervaring
 • Vakkundige installatie
 • Persoonlijk contact
 • Uitstekende service
 • 400 m2 showroom

Verschillende maten van hardsteen tegels

Terug naar overzicht
hardsteen

Hardsteen tegels in Nederland en België

Belgische hardsteen tegels zijn een van de meest voorkomende tegels die in Nederland en België verwerkt worden. Maar wat zijn de verschillende maten van hardsteen tegels en waar worden ze voornamelijk voor gebruikt? Stone Visions legt het u in dit blog uit.

De kenmerken van hardsteen

Eerst is het handig om te weten wat hardsteen tegels precies zijn. De Belgische hardsteen tegel is een afzettingsgesteente. Deze steen wordt voornamelijk in de Ardennen gevonden en wordt herkent aan zijn blauwgrijze kleur, vermengt met fossiele resten. Deze fossiele resten geven een unieke uitstraling aan ieder terras.

De verschillende maten

Er zijn vele maten terras en binnen tegels van hardsteen verkrijgbaar. De hardsteen tegels zijn gemiddeld 2 cm, 3 cm of 5 cm dik. De meest voorkomende formaten zijn 30×30 cm, 40×40 cm, 50×50 cm, 60×60 cm, 80×80 cm en 30×60 cm. Ook zijn er kleine tegeltjes van hardsteen te koop. Hierbij zijn de meest voorkomende formaten de waaltjes van 20x5x5 cm en de klinker van 20x10x5 cm. Heeft u liever een formaat van 15×15 cm of 20×20 cm? Ook dat is mogelijk. Hardsteen is in vele verschillende formaten verkrijgbaar. Let er wel op dat de dikte past bij uw doel. Een dikte van 2 cm is ideaal voor binnen, waarbij een dikte van 5 cm vaak buiten gebruikt wordt.

Afwerkmethodes van Stone Visions

Vaak wordt bij dit type hardsteen een techniek gebruikt om de steen er ouder uit te laten zien. Dit wordt gedaan door middel van de zaag methode, doordat het niet verder wordt verfijnd zijn de zaagsporen nog zichtbaar. Dit geeft een ‘gebruikte’ uitstraling aan de tegel. Zo zijn er nog veel meer verschillende afwerkingen bij Stone Visions mogelijk. Neem vooral een kijkje op onze website om te zien welke methodes wij gebruiken bij het bewerken van hardsteen.

De voordelen van Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen heeft vele voordelen. Wij hebben deze voordelen voor u op een rij gezet, zodat u kunt zien of deze steen goed bij uw woning past:

 • Niet alleen bouwtechnisch sterk, maar ook mooi als siersteen
 • Een lange levensduur
 • Makkelijk te bewerken, geschikt voor uiteenlopende toepassingen
 • Grote hoeveelheden van dezelfde kwaliteit kunnen geleverd worden
 • Uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding
 • Past bij verschillende interieurstijlen
 • Mooie veroudering en duurzaam

Meer weten over verschillende maten van hardsteen tegels?

Wilt u graag Belgisch hardsteen tegels bij Stone Visions bestellen? Dat kan! U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen of onze showroom bezoeken. Daar kunt u de verschillende maten van hardsteen tegels zelf zien. Ook kunt u ons aanbod online bekijken via de website. Wilt u een offerte of advies op maat? Dan kunt u ook een bericht sturen via het contactformulier. Of neem contact op door te bellen naar 0252-533777 of door een mail te sturen naar info@stonevisions.nl.