• 30 jaar ervaring
  • Vakkundige installatie
  • Persoonlijk contact
  • Uitstekende service
  • 400 m2 showroom

Wat kost een marmeren vloer?

Terug naar overzicht
vloeren-projecten

Een marmeren vloer voor elk budget

Marmer is prachtig natuursteen en daarmee natuurlijk erg populair als bouwmateriaal. De vraag naar marmeren vloeren is bijvoorbeeld al explosief gestegen de afgelopen jaren. De meeste mensen associëren een marmeren vloer met hoge prijzen en daarmee met mensen die het kunnen betalen. Maar een marmeren vloer is zeker niet alleen maar voor een chique hotel of een keizerlijk paleis. In dit blog leest u waar de kosten van een marmeren vloer vandaan komen en welke opties voor u geschikt zijn.

Wat kost marmer?

Om de kosten van een marmeren vloer te berekenen, is het belangrijk dat u enkele facetten in acht neemt. Het leggen van een marmeren vloer gaat vaak aan de hand van marmeren tegels. Omdat marmer relatief zwaar is, is het vaak onmogelijk om grote stukken te leggen. Om de kosten van een marmeren vloer te berekenen zult u dus moeten kijken naar hoeveel tegels u voor uw huis nodig gaat hebben.

De grootte van de tegels

Voor de uiteindelijke kosten is de grootte van de tegels natuurlijk van belang. Marmeren tegels worden in alle soorten en maten verkocht. Tegels kunnen bijvoorbeeld 60 x 60 cm zijn, 30 x 60, 80 x 80 of 60 x 120. Noem het maar op. Hoe grotere de tegels, hoe makkelijker en sneller uw vloer te leggen is. Hoe sneller de vloer gelegd kan worden, hoe minder uren de ingehuurde vloerenlegger bezig zal zijn. Zo bespaart u met grote tegels dus ook meteen op arbeidskosten.

Het type marmer

Marmer is natuursteen dat op verschillende plekken in de wereld voorkomt. Omdat er daardoor veel verschillende soorten zijn, komen ze ook voor in veel soorten kwaliteit. Vanzelfsprekend is marmer van hoge kwaliteit duurder dan marmer van lage kwaliteit. Goed om te weten is dat Grieks marmer vaak het duurst is.

Prijzen van marmeren tegels

De kosten van uw marmeren vloer hangen natuurlijk af van de oppervlakte van uw huis en welke tegels u kiest. Om voor uzelf een indicatie te maken, is het goed om in uw achterhoofd te houden dat een marmeren tegel per m² tussen de €50 en de €120 kost. Dit hang natuurlijk weer samen met het soort marmer en de kwaliteit. Gemiddeld zit u met één vierkante meter marmeren vloer op €85.

Marmeren vloer laten leggen

Wilt u een marmeren vloer laten leggen? Kom dan naar de showroom van Stone Visions om de verschillende mogelijkheden te ontdekken. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Ook kunt u ons aanbod online bekijken via de website. Wilt u een offerte of advies op maat? Dan kunt u ook een bericht sturen via het contactformulier. Of neem contact op door te bellen naar 0252-533777 of door een mail te sturen naar info@stonevisions.nl.