• 30 jaar ervaring
  • Vakkundige installatie
  • Persoonlijk contact
  • Uitstekende service
  • 400 m2 showroom

Keramiek keukenblad schoonmaken

Terug naar overzicht

Hoe kan ik een keramiek keukenblad schoonmaken?

Een keramiek keukenblad is een prachtige en duurzame keuze voor elke keuken. Het keukenblad biedt niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar is ook zeer bestand tegen hitte, vlekken en krassen. Om ervoor te zorgen dat uw keramiek keukenblad er altijd stralend en nieuw blijft uitzien, is het belangrijk om het regelmatig schoon te maken en goed te onderhouden. Stone Visions geeft u hier een aantal tips over hoe u uw keramiek keukenblad het beste kunt schoonmaken en verzorgen.

Keramiek keukenblad dagelijks schoonmaken

Voor het dagelijks schoonmaken van een keramiek keukenblad heeft u doorgaans niet meer nodig dan een zachte doek of spons en warm water. Veeg het keukenblad schoon met de vochtige doek om voedselresten en vlekken te verwijderen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuursponsjes, omdat die het oppervlak van het keramiek kunnen beschadigen.

Vlekken verwijderen

Zijn er vlekken op uw keramiek keukenblad gekomen, bijvoorbeeld van rode wijn of koffie? Dan kunt u een mild schoonmaakmiddel gebruiken. Meng een beetje afwasmiddel met warm water en breng dit aan op de vlek. Laat het enkele minuten inwerken en veeg de vlek weg met een zachte doek.

Bescherming tegen krassen

Hoewel keramiek bestand is tegen krassen, is het nog steeds raadzaam om voorzorgsmaatregelen te nemen. Gebruik dus snijplanken bij het snijden van voedsel en zet geen scherpe voorwerpen direct op het keukenblad. Zo blijft uw keukenblad altijd in de beste staat.

Bescherming tegen hitte

Keramiek is ook zeer hittebestendig. Toch adviseren we u om geen hete pannen en ovenschalen direct op het keukenblad te plaatsen. Gebruik onderzetters of hittebestendige matten om het blad te beschermen tegen extreem hoge temperaturen.

Grondig schoonmaken van keramiek keukenblad

Af en toe kan het nodig zijn om een grondige schoonmaak te doen. Gebruik hiervoor een speciaal keramiek reinigingsmiddel dat geschikt is voor uw type keramiek keukenblad. Volg de instructies op het product zorgvuldig op en spoel het keukenblad grondig na met water.

Algemene onderhoudstips

Om uw keramiek keukenblad in optimale conditie te houden, is het belangrijk om hem goed te onderhouden. Droog het keukenblad na het schoonmaken altijd af om watervlekken te voorkomen. Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen of schuursponsjes, omdat die het blad kunnen beschadigen. Ten slotte adviseren we u om geen zware voorwerpen op het blad te laten vallen, omdat dit barsten of breuken kan veroorzaken.

Meer weten over een keramiek keukenblad?

Wilt u graag meer weten over een keramiek keukenblad en het onderhoud daarvan? Bel ons dan gerust op 0252-533777 of stuur een e-mail naar info@stonevisions.nl.