• 30 jaar ervaring
  • Vakkundige installatie
  • Persoonlijk contact
  • Uitstekende service
  • 400 m2 showroom

Marmeren vloer? Hier een kostenplaatje

Terug naar overzicht
Vloeren - klassieke marmers (4)

Welk kostenplaatje hoort bij een marmeren vloer?

Wilt u een marmeren vloer laten leggen? Hier een kostenplaatje. Wij weten hoe mooi een marmeren vloer eruit kan zien. U heeft ongetwijfeld dezelfde mening. Maar om een goed beeld te geven van de kosten van een marmeren vloer heeft Stone Visions voor u het een en ander onderzocht. In dit blog leest u wat het kostenplaatje is van een marmeren vloer.

Gemiddelde kosten marmeren vloer

Om u een goede schatting te kunnen geven kost het laten leggen van een marmeren vloer gemiddeld tussen de 120 en 55 euro per vierkante meter. Natuurlijk is de prijs ook afhankelijk van het type en de kwaliteit marmer dat u uitkiest. Marmer is een prachtige natuursteen en wordt in Nederland vaak als vloer gelegd. Wanneer u voor marmer kiest, dan kiest u voor een luxe uitstraling. Elke steen is weer anders en dat zorgt voor een natuurlijk en chic effect.

Arbeidsloon en kwaliteit marmer

De gemiddelde kosten van een marmeren vloer zijn ook afhankelijk van de vakman die de vloer voor u legt. Het gemiddelde arbeidsloon voor het leggen van een marmeren vloer zit tussen de 25 en 55 euro per vierkante meter. Ga dus altijd eerst op onderzoek uit wat uw vakman hiervoor vraagt. En als tweede moet u ook rekening houden met de kosten van het marmer per vierkante meter. Er zijn verschillende soorten marmer te bestellen. Afhankelijk van uw wensen, voorkeuren en financiën kiest u een marmeren vloer die het beste bij u en uw woning past.

Wat bepaalt de prijs voor marmer?

Wat bepaalt nu precies de kosten van het leggen van een marmeren vloer? U kunt hier denken aan de kosten van bouwmaterialen, het uurloon van de tegelzetter en de kwaliteit van de marmeren tegels.

Kosten leggen van marmer

De kosten van de bouwmaterialen kan ook flink verschillen. Het verlijmd leggen van de tegels komt het meest voor. Hiervoor moeten de tegels wel een gelijke dikte hebben. Wanneer de dikte verschillend is, dan kan het marmer ook gelegd worden in speciale specie of mortel. Hierbij zullen de kosten ook omhoog gaan.

Oppervlakte en moeilijkheid vloer

Hoe groter uw vloer is, hoe meer u moet betalen uiteraard. Heeft u een vloer met moeilijke hoeken en nissen? Dan kunt u ervan uit gaan dat de prijs hierdoor omhoog gaat. De reden hiervoor is dat de vakman dan meer tegels moet aanpassen en dat kost tijd.

Meer weten over marmeren vloer en het kostenplaatje?

Wilt u graag de exacte kosten weten voor marmer op uw vloer? De marmeren vloer prijs kunt u ook bij Stone Visions opvragen. Wij zullen met u kijken naar de mogelijkheden. Voor inspiratie kunt u ook altijd even langs onze showroom komen! Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 0252-533777 of door een mail te sturen naar info@stonevisions.nl.