• 30 jaar ervaring
  • Vakkundige installatie
  • Persoonlijk contact
  • Uitstekende service
  • 400 m2 showroom

Waarom een keramiek werkblad?

Terug naar overzicht
keukenbladen-projecten

Wat kan een keramisch werkblad u bieden?

Als u een nieuwe keuken in uw woning gaat plaatsen, is de keuze voor het werkblad niet voor iedereen heel makkelijk. Er zijn namelijk vele soorten en materialen werkbladen verkrijgbaar. Maar omdat het werkblad het meest in het oog springt, wilt u natuurlijk voor het werkblad absoluut de juiste keuze maken. Daarom vertellen we u op deze pagina meer over waarom een keramiek werkblad een echte aanrader voor uw keuken zou zijn.

Wat is keramiek?

Keramiek is een uniek en kwalitatief hoogwaardig materiaal met een duurzaam karakter.
Het wordt gemaakt van een mix kan klei, porselein, kleurstoffen en keramische bindmiddelen. Dit wordt onder hoge druk gebakken tot een stevig materiaal.

Keramisch keukenblad

Een keramisch keukenblad is verkrijgbaar in twee varianten: gepolijst en gezoet. De gepolijste variant heeft een strakke, glanzende afwerking. De gezoete variant is ‘droog’ geschuurd en heeft daardoor een matte uitstraling. Keramiek is vrijwel niet meer van echt natuursteen te onderscheiden. Dat komt doordat er steeds meer technieken zijn om de bijzondere uitstraling van natuursteen na te bootsen. Eén van die technieken is de 3D-printtechniek, waarmee vrijwel ieder design kan worden nagemaakt. Zo ontstaat een werkblad met een prachtig natuurstenen uiterlijk, maar met de voordelen van keramiek.

Voordelen van keramiek als werkblad

Een keramiek keukenblad komt in vrijwel elke keuken goed tot zijn recht. Het oogt natuurlijk en combineert makkelijk met vele kleuren en andere materiaalsoorten. Daarnaast kan het aanrechtblad van keramiek redelijk goed tegen een stootje en is het hittebestendig, behoorlijk krasbestendig en vlekbestendig. De gezoete variant is iets minder vlekbestendig dan de gepolijste afwerking. Dit neemt niet weg dat u vuil en vlekken in beide gevallen niet moet laten intrekken. Belangrijk om te weten is dat een keramiek werkblad bijzonder hygiënisch is dankzij de toplaag.

Waar op letten bij een keramiek werkblad kopen?

Natuurlijk zijn er ook een paar aandachtspunten waarmee u rekening moet houden bij keramiek. Het is een zeer sterk materiaal, maar uiteraard niet onbreekbaar. Scherpe voorwerpen in de keuken kunnen mogelijk schade toebrengen aan het werkblad. Ook de randen van een keramisch werkblad zijn kwetsbaar.

Keramiek keukenblad onderhouden

Een keramiek werkblad heeft maar weinig onderhoud nodig. Dagelijks een vochtig doekje met mild afwasmiddel over het werkblad halen is eigenlijk al voldoende. Let wel op dat keramiek zeer gevoelig is voor zuren. En maak uw werkblad nooit schoon met schuurmiddelen.

Meer weten over een keramiek werkblad?

Wilt u meer weten over een keramisch werkblad voor uw keuken? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 0252-533777 of door een mail te sturen via info@stonevisions.nl. U kunt ook een bericht achterlaten via het contactformulier.